Trouwen in coronatijd

Trouwen in Coronatijd

Bruiloften en corona


Er geldt geen maximum aantal bezoekers meer voor huwelijksvoltrekkingen, feesten en recepties. Gasten op een bruiloft moeten altijd 1,5 meter afstand kunnen houden van elkaar. En zij hebben een vaste zitplek.


Huwelijk bij de burgelijke stand


Voor de huwelijksvoltrekking bij de burgerlijke stand . gelden de regels die op het gemeentehuis gelden. Dit houdt in dat er geen maximum aantal gasten is. Wel moeten gasten altijd 1,5 meter afstand kunnen houden van elkaar. Daarmee kan de maximale capaciteit van de locatie op 1,5 meter afstand gebruikt worden. 

Deze regels gelden ook als de huwelijksvoltrekking op locatie plaatsvindt. Er kan voor de huwelijksvoltrekking geen gebruik worden gemaakt van coronatoegangsbewijzen. 


Huwelijk als onderdeel van geloof of religie


Voor een huwelijksvoltrekking als onderdeel van het belijden van een geloof of levensovertuiging, gelden alle regels die gelden voor het belijden van een geloof of levensovertuiging.

Huwelijksfeest en -receptie

Voor feesten of recepties in horecagelegenheden, zalencentra of op terrassen gelden de regels die daar van toepassing zijn. 


Gasten moeten thuisblijven bij klachten


Heeft u klachten zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn en hoesten, verhoging of koorts? Blijf dan thuis. Heeft u huisgenoten met koorts, benauwdheid of beide? Dan moet u ook thuis blijven. Dit geldt voor alle aanwezigen.


CORONAVIRUS EN JE BRUILOFT


Premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge houden ons middels persconferenties op de hoogte over de ontwikkelingen rondom het Coronavirus. Wat betekent dit voor jouw bruiloft? Lees alles over de impact van het coronavirus op jouw bruiloft hieronder.

MAATREGELEN NA DE PERSCONFERENTIE VAN 18 JUNI 2021


Op vrijdag 18 juni is er weer een persconferentie gehouden door demissionair premier Mark Rutte en minister Hugo de Jong, waarin zij nieuwe versoepelingen hebben aangekondigd. De 4e stap in het openingsplan zal een paar dagen eerder worden gezet. Ook zal er meer mogelijk zijn. Per zaterdag 26 juni is de 1,5 meter afstand de centrale maatregel, ondersteunend door de andere basisregels. Alles wat op 1,5 meter kan mag weer vanaf zaterdag 26 juni, zonder verdere restricties! Alleen waar de 1,5 meter niet gegarandeerd kan worden, blijft de mondkapjesplicht gelden of is een coronatoegangsbewijs noodzakelijk.


EVENEMENTEN KUNNEN VANAF 30 JUNI WEER, DUS OOK BRUILOFTEN!


Vanaf 30 juni kunnen evenementen onder voorwaarden, zoals het gebruik van toegangstesten of een herstel- of vaccinatiebewijs, zonder restricties van gastenaantallen weer georganiseerd worden. Ook de 1,5 meter afstand kan dan worden losgelaten en er geldt dus geen restrictie meer in het gastenaantal! Dit geldt ook voor bruiloftsfeesten en diners!

Lees op de website van de Rijksoverheid meer over evenementen. Kijk ook voor alle versoepelingen op de speciale pagina omtrent het vieren van je bruiloft.

MAATREGELEN NA DE PERSCONFERENTIE VAN 28 MEI 2021


Op vrijdag 28 mei hebben demissionair premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge een persconferentie gehouden, waarin zij nieuwe versoepelingen hebben aangekondigd. De 3e stap in het openingsplan zal een paar dagen eerder worden gezet, namelijk al op zaterdag 5 juni. Per zaterdag 5 juni zal gelden dat de meeste locaties open mogen onder voorwaarden. Op 5 juni gelden de onderstaande maatregelen:

  • Ontvang maximaal 4 mensen per dag. Kinderen tot en met 12 jaar worden niet meegerekend.
  • De maximale groepsgrootte voor buiten gaat naar 4 personen.
  • Eet- en drinkgelegenheden mogen weer open tussen 06.00 uur en 22.00 uur, waarbij maximaal 50 personen binnen mogen zijn. Dit is exclusief personeel. Een vaste zitplek aan een tafel is verplicht en zitten aan de bar is niet toegestaan. Aan een tafel mogen maximaal 4 mensen zitten. Zij dienen 1,5 meter afstand te houden. Dit geldt niet voor kinderen tot en met 12 jaar of mensen uit hetzelfde huishouden. Dit geldt ook voor terrassen.
  • Nieuwe sluitingstijd 22:00 uur, ook alcohol tot 22:00 uur
  • Per ruimte of zaal geldt een maximum van 50 bezoekers op 1,5 meter afstand. Voor de grote zalen met 1000 of meer vaste zitplaatsen geldt een maximum van 250 bezoekers op 1,5 meter afstand. Dit geldt voor alle grote zalen binnen en buiten. Zoals bijvoorbeeld: evenementenhallen, openluchttheaters, concertzalen, etc.
  • Ook mogen alle winkels weer open volgens hun reguliere openingstijden. Ook koopavonden zijn weer toegestaan en ook mogen er meer mensen in een winkel: 1 per 10 vierkante meter.


Coronatoegangsbewijzen:


Ook heeft het kabinet besloten om bij stap 3 coronatoegangsbewijzen mogelijk te maken. Zo kunnen horecagelegenheden ervoor kiezen om gebruik te maken van verplichte toegangsbewijzen. Als zij gebruikmaken van toegangstesten dan mogen zij net zoveel gasten ontvangen als er in hun zaal of zaak past. Wel dienen de gasten op 1,5 afstand van elkaar te zitten. Maken zij hier geen gebruik van dan mogen restaurants dus maximaal 50 mensen binnen ontvangen. Evenementen met een vaste zitplaats en op 1,5 meter afstand, zowel binnen als buiten, zijn ook weer mogelijk.

Alle overige maatregelen blijven gelden, net zoals de basisregels. Per 30 juni zullen nog meer versoepelingen komen. Naar verwachting zal op 30 juni de 4e stap van het openingsplan worden gezet. Het advies voor bezoek thuis en de groepsgrootte worden dan aangepast. Ook zijn dan onder voorwaarden en met 1,5 meter afstand of met toegangsbewijzen, evenementen met doorstroom (dus zonder vaste zitplaatsen) toegestaan.

Kijk voor alle versoepelingen op de website van de Rijksoverheid en op de speciale pagina omtrent het vieren van je bruiloft.


Bron: Trouwplannen.nl